Ga naar hoofdinhoud

Gedicht over de vrijheid

Vrijheid/Leeftijdsgenoten

Ik ben vierentwintig jaar
ik denk dat ik zoveel weet, maar
ik heb zoveel vragen
vooral over vandaag

Vandaag spreek ik
voor de jongens zonder stem
voor de jongens zonder leven
toen net zo oud als ik nu ben

Ik ben vierentwintig jaar
mijn leven ontvouwt zich voor mij
voor jou ligt een stilte
jouw leven stopte daar

Vandaag is een herinnering
een foto zonder kleur, vervaagd
vandaag is een bezinning
van wat er is gebeurd, wat blijkt:

vandaag ben ik vrijer
dan jij ooit hebt kunnen zijn

Ik ben vierentwintig jaar
en ik denk aan jouw bestaan

onvoltooid

jouw stilte vult mijn hoofd
vandaag

Isa van Klaveren

Logo 4mei Beverwijk

© foto’s en tekst: Stichting 4 mei Beverwijk
foto’s tenzij anders vermeld: Wim Moonen

De Belastingdienst heeft de Stichting 4 mei Beverwijk aangemerkt als een Algemeen Nut Beogende Instelling, ANBI. De beschikking gaat met terugwerkende kracht in per 1 januari 2012. Wij zijn bevoegd om het ANBI-logo te gebruiken. Deze status betekent dat eenmalige giften of jaarlijks terugkerende donaties voor u aftrekbaar zijn van uw belastbaar inkomen.

Ook bedrijven die een schenking doen of activiteiten sponsoren komen voor deze regeling in aanmerking. Zie voor meer informatie www.anbi.nl en www.belastingdienst.nl Het bankrekeningnummer van onze stichting is: NL38INGB0001975614 ten name van Stichting 4 mei Beverwijk.

Logo 4mei Beverwijk

© foto’s en tekst: Stichting 4 mei Beverwijk
foto’s tenzij anders vermeld: Wim Moonen

De Belastingdienst heeft de Stichting 4 mei Beverwijk aangemerkt als een Algemeen Nut Beogende Instelling, ANBI. De beschikking gaat met terugwerkende kracht in per 1 januari 2012. Wij zijn bevoegd om het ANBI-logo te gebruiken. Deze status betekent dat eenmalige giften of jaarlijks terugkerende donaties voor u aftrekbaar zijn van uw belastbaar inkomen.

Ook bedrijven die een schenking doen of activiteiten sponsoren komen voor deze regeling in aanmerking. Zie voor meer informatie www.anbi.nl en www.belastingdienst.nl Het bankrekeningnummer van onze stichting is: NL38INGB0001975614 ten name van Stichting 4 mei Beverwijk.