Ga naar hoofdinhoud

Gedichten leerlingen Castor College Dodenherdenking 4 mei

Vrijheid

De vrijheid roept
Ik volg haar stem

Zoekend verdwaal ik in het donker
Opgesloten in mijn angst

Ik ren en vlucht
Waar ga ik heen

Omhelst door de stilte
Koester ik de waarde van vrijheid

De oorlog is in het verleden
Leren wij in het heden

Vrijheid is ons gegund
Maar zeker niet vanzelfsprekend

Lizanne

Vrijheid

Alles mag en alles kan
Oh wat ben ik dan van plan?
Reizen, of zwemmen in de zee
Maar wat als ik dat niet meen?
Want geen vrijheid, dat is toch gemeen?

Ik mis mijn oude leven
Waar ik alles kon beleven
Zou jij mij dat terug kunnen geven?
Pak mijn dromen niet af
Dat voelt als een nog grotere straf.

Kan ik dan nog lachen?
Als ik naar mij vrijheid moet smachten?
Maar oh ik zou zo lang wachten
om mijn vrijheid terug te machten.

Vrijheid voor iedereen

Ilaya

 

Vrijheid

De Tweede Wereldoorlog, zo lang geleden.
Een tijd van angst, verdriet en pijn.
Miljoenen mensen gedood,
Hun herinnering voor altijd bestaan.

Het was een strijd tussen goed en kwaad.
Een donkere periode in de geschiedenis.

Uit deze duisternis kwam licht,
een nieuw begin voor de mens
een vrijheid.

Suus

Logo 4mei Beverwijk

© foto’s en tekst: Stichting 4 mei Beverwijk
foto’s tenzij anders vermeld: Wim Moonen

De Belastingdienst heeft de Stichting 4 mei Beverwijk aangemerkt als een Algemeen Nut Beogende Instelling, ANBI. De beschikking gaat met terugwerkende kracht in per 1 januari 2012. Wij zijn bevoegd om het ANBI-logo te gebruiken. Deze status betekent dat eenmalige giften of jaarlijks terugkerende donaties voor u aftrekbaar zijn van uw belastbaar inkomen.

Ook bedrijven die een schenking doen of activiteiten sponsoren komen voor deze regeling in aanmerking. Zie voor meer informatie www.anbi.nl en www.belastingdienst.nl Het bankrekeningnummer van onze stichting is: NL38INGB0001975614 ten name van Stichting 4 mei Beverwijk.

Logo 4mei Beverwijk

© foto’s en tekst: Stichting 4 mei Beverwijk
foto’s tenzij anders vermeld: Wim Moonen

De Belastingdienst heeft de Stichting 4 mei Beverwijk aangemerkt als een Algemeen Nut Beogende Instelling, ANBI. De beschikking gaat met terugwerkende kracht in per 1 januari 2012. Wij zijn bevoegd om het ANBI-logo te gebruiken. Deze status betekent dat eenmalige giften of jaarlijks terugkerende donaties voor u aftrekbaar zijn van uw belastbaar inkomen.

Ook bedrijven die een schenking doen of activiteiten sponsoren komen voor deze regeling in aanmerking. Zie voor meer informatie www.anbi.nl en www.belastingdienst.nl Het bankrekeningnummer van onze stichting is: NL38INGB0001975614 ten name van Stichting 4 mei Beverwijk.